Skip to content

Ja, ik geef het eerlijk toe. Ik ben een van die luie donders die een schop onder de kont nodig heeft om te gaan sporten. Best ook nog wel een stevige schop! Tegelijkertijd weet ik de weg naar de kast met daarin de heerlijkste koeken altijd blind te vinden. Tot overmaat van ramp ben ik ook opeens 30 jaar. Oftewel het officiële startsein die je lichaam aan je geeft met betrekking tot veroudering! In normaal Nederlands; het hangt er allemaal lekker bij.

Tijd voor actie. Nee voor ACTIE! Als de “wil” om wat te doen er maar zo ‘half half ‘is en het “kunnen” al helemaal niet, moet je toch echt iets ondernemen. Ik bedoel; weet ik veel hoe je nu echt moet sporten zodat je lichaam gaat doen wat jij wilt.

Dus heb ik geïnformeerd op de open dag in januari naar personal training bij Plaza. De week erna zat ik bij Janine op de bank mijn intakeformulier door te nemen, en het allerbelangrijkste de testen te doen. Mijn conditie was onder andere zeer slecht en mijn buikomvang een paar centimeter boven wat het zijn moet. Dat was spiegel nummer 1!

Aan de slag dus. Met een hardloopschema om zelf te doen en een keer in de week oefeningen en cardio met Janine. Dat betekent dus ook oefeningen in apparaten waar je normaal met een boog omheen loopt en die spieren in gang zetten waarvan je niet eens wist dat je ze had. Uit je comfortzone. Spiegel nummer 2!

Maar wat is personal training gaaf! Iemand die speciaal voor jou een trainingsschema opstelt. Je voedingsadvies geeft. Kijkt of je de oefeningen wel goed doet, zodat je maximaal rendement behaalt, maar ook blessures voorkomt. Iemand die je apparatenvrees wegneemt en als klap op de vuurpijl centimeters laat verliezen. Want dan komt de tweede meting. Conditie; zeer goed. Buikomvang minus 4 cm. Bedankt Janine! Ik kan er weer tegenaan.

Back To Top