Skip to content

‘Van occasion naar showmodel’

Als lid van Fit 4 Free had ik posters zien hangen in de sportschool over het uurtje voedingsadvies op maandagavond. Na een maandje of 2 moed verzameld te hebben, maakte ik een afspraak bij Janine. Wij raakten naast voeding ook aan de praat over mijn pms-achtige klachten/overgangsklachten, gevoelens van onrust, slaapproblemen, gewichtstoename in korte tijd en energiegebrek. Zodoende vertelde Janine over de begeleiding die zij kon bieden als Personal Trainer/leefstijlcoach. Na alles bezonken te laten hebben – veilig thuis op de bank – groeide mijn enthousiasme, omdat de doelen die ik voor ogen had opeens bereikbaar leken.

Ik koos voor het persoonlijk begeleidingspakket van 3 maanden, dat houdt in dat Janine je twee keer per maand een half uur begeleidt en je elke maand voorziet van een nieuw trainingsschema.

Bij het intake-gesprek waar ook een conditietest en wat andere metingen werden gedaan, kwam ik al gesloopt aan, want ik had me de hele dag druk gemaakt over hoe zwaar de intake wel eens zou kunnen zijn en gewapend in sportuitrusting onderging ik deze testen. Tot mijn geruststelling kon ik tijdens de conditietest gewoon gaan liggen. Nou, dat lukte me wel. Scores: slechte conditie, algehele slapte van de spieren, etc.

Tijd om aan de slag te gaan!

Na geleidelijke opbouw van de training, goede begeleiding, volgde na anderhalve maand de tweede meting: ik was vooruit gegaan, mijn conditie was goed en het lichaam was hier en daar centimeters in omtrek afgenomen. Trots dat ik was!

Maar dat was nog maar een deel van de resultaten. Het andere deel was dat ik weer goed kon slapen, me beter kon concentreren, veel minder last had van stemmingswisselingen en meer controle kreeg over mijn (vr)eetbuien.

 

Inmiddels ben ik 5 maanden bezig en in een ‘zeer goede conditie’!

Een van de voordelen van het hebben van een goede conditie: mijn zoon uitzwaaien op het perron, trein op punt van vertrek: o jee, moet ik die twee trappen opsprinten, dat ga ik niet halen. Fractie van een seconde later: o ja, dat kan ik wél halen, want ik heb nu een goede conditie! Ik sprintte met mijn zoon mee, het kostte nauwelijks moeite, geweldig voelde dat.

Enne, aardige bijkomstigheid: nieuwe sportkleren kopen, omdat je sportbroek ‘te groot’ is geworden. Dan ook maar gelijk nieuwe sportschoenen – nog nooit eerder gekocht!

Van thuis kreeg ik vanaf het begin heel veel steun, dat heeft er ook voor gezorgd dat het sporten een onderdeel van mijn leven is geworden, een gewoonte.

Ik ben hieraan begonnen met het idee: 3 maanden begeleiding, een cadeau aan mezelf. Inmiddels vind ik dit het beste cadeau dat je jezelf kunt geven.

Ik ben supertrots op wat ik in 5 maanden bereikt heb, dankzij de begeleiding van Janine!

Back To Top