Skip to content

“Je bent nooit te oud om te leren”

Wie had dat tien jaar geleden kunnen bedenken dat ik ooit aan atletiek zou gaan doen! Via mijn dochter Marjolein ben ik in aanraking gekomen met atletiek. Zij was een fanatieke atlete en deed regelmatig aan wedstrijden mee. Als ouder moet je dan vaak rijden en dan komt ook gauw de vraag of je een jurycursus wil gaan volgen. Uiteraard heb ik daar geen nee op gezegd. Je kunt beter een doel hebben dan alleen maar toekijken. Tijdens de cursus kwamen vele onderdelen aan bod. Een daarvan was kogelslingeren. Dit konden wij ook uitproberen. Toen durfde ik dat niet omdat ik dacht dat ik niet sterk genoeg zou zijn. Wel vond ik dit een leuk en interessant onderdeel. De kiem was gelegd.

Het overgrote deel van mijn sportleven heb ik altijd gebasketbald. Altijd competitie en de wil om te winnen. Echter omdat er veel duw- en trekwerk onder de basket is, ben ik, zes jaar terug, op zoek gegaan naar een andere sport. Mede ook omdat ik toen geblesseerd was geraakt aan mijn knie.

Via mijn werk mocht ik vijf jaar geleden 6x kennis maken met personal training bij Muscle Motion. Onder begeleiding van Janine Moeken ben ik sterker geworden en de oefeningen kon ik mooi doen tijdens de training van Marjolein. In plaats van zitten kijken was ik zelf actief bezig. Toen ik genoeg vertrouwen had in mijzelf, ben ik aan gaan sluiten bij de trainingen van Aiko Staudt.

Met name kogelslingeren vind ik het mooiste onderdeel van de werp 5 kamp. Dit komt omdat je een sterke core moet hebben, omdat anders de slinger er met jou er vandoor gaat. Naast slingeren vind ik gewichtwerpen ook een leuk onderdeel. Dit onderdeel lijkt een beetje op slingeren alleen is er geen lang draad, maar een korte ketting. Daarnaast heb je nog discuswerpen, kogelstoten en mijn minst favoriete onderdeel speerwerpen.

In 2018 ben ik begonnen met wedstrijden. Tijdens mijn 1e wedstrijd kogelslingeren gooide ik 15,10m. Inmiddels is mijn persoonlijk record 28,46m.
Mijn 1e (werp)meerkamp in 2019 had ik 1806 punten. Mijn 2e meerkamp vorig jaar had ik al 2128 punten. Mijn doel is 2500+. Vorig jaar wilde ik voor het eerst in mij leven aan het NK mee doen, omdat het in Hengelo werd georganiseerd. Helaas is dit niet doorgegaan. Dit jaar krijg ik een nieuwe kans.

Mijn doel is over de 30 meter te slingeren. Ik vind het belangrijk om doelen na te streven en beter te worden. Ook nu ben ik vorig jaar weer naar Janine Moeken gegaan om sterker en mobieler te worden, zodat ik over de 30 meter kan slingeren. Met een schema bij de hand kan ik hier iedere training aan werken. Een half uur/ 3 kwartier gebruik ik om de oefeningen te doen. Dus ja, je kunt wel zeggen dat ik fanatiek ben en het beste uit mezelf wil halen. Mezelf verbeteren is het doel.

Back To Top