Skip to content

2020 Was voor mij wel een pechjaar te noemen; een periode van ziekte, behandelingen en andere tegenslagen volgden elkaar op en daarna was het gedaan met mijn mentale en fysieke gesteldheid. In eerste instantie ging ik dit ‘te lijf’  met wat meditatie en oefeningen van internet; ik wilde natuurlijk zo veel mogelijk weer de oude worden en terug naar het werk.

Omdat ik Janine Moeken al vrij lang ken via PT en Small Group Training, ging ik eens bij haar te rade en kwam erachter dat zij ook sportbegeleiding geeft aan mensen met een ziekte/medische beperking of ziekteverleden en ervaren is met deze groep mensen. Dat kwam als geroepen en de keuze lag voor de hand, ook omdat ik wist dat het bij Janine met de kennis, ervaring en kwaliteit wel goed zit, erg goed eigenlijk. We hebben naast fysieke training de voeding onder de loep genomen (wat kon ik zoal het beste eten i.v.m. mijn herstel, rekening houdend met allergieën en we kwamen erachter dat ik te weinig at), want ook op dat gebied kun je prima bij Janine terecht.

Alle trainingen werden afgestemd op mijn energieniveau van dat moment en er werd rekening gehouden met de mentale behoefte. Als ervan dat laatste sprake was, trainde ik niet, maar gingen we sparren over wat mij bezighield en waar nodig gaf zij adviezen en tips. Hoe meer op maat wil je het hebben? Ik ben inmiddels zodanig hersteld, dat ik het vertrouwen terug heb in mijn lichaam en mentale kunnen. Fysiek ben ik fitter, sterker en heb geen last meer van moeheid (dat was een gevolg van behandelingen). Ik heb geleerd en ervaren wat voeding met je kan doen en hoe ik mijn energie het best kan verdelen over de dag.

Deze ervaringen wens ik alle zieke of herstellende mensen toe, maar zeker ook alle gezonde mensen!

Back To Top